TEMA FOR SEPTEMBER:

ØST MØDER VEST

📷:@kirstineschade

Vi er nået til September, sommeren lakker mod enden, og selvom vi de sidste par måneder har nydt adskillige fantastiske aftener i hyggeligt selskab, oftest med en Gin & Tonic inden for nærmeste rækkevidde, må vi desværre se i øjnene at sommerferien for alvor er ved at være slut.

Derfor mener vi at det er på sin plads at drømme sig lidt væk til steder som Japan og Italien, hvorfra vi i denne måned har henholdsvis en fantastisk gin og en pragtfuld tonic i vores kasse. Vi har også en dejlig tonic fra England med denne gang, dog i en mere eksotisk variant end vi ellers plejer, og selvom Brovst i Nordjylland måske ikke klinger specielt eksotisk, så har vi i denne måned ikke kunnet stå for denne lækre, nordjyske kvalitetsgin, som vi har taget med i det mere fremmedartede selskab.

DEN PERFEKTE GIN & TONIC

SCHADE’S LONDON DRY GIN TRINITY & J. GASCO INDIAN TONIC

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Schade’s Trinity gin op.

Tilsæt posen med æble og anis. Rør lidt rundt og fyld glasset godt op med isterninger. Åbn tonicen forsigtigt og hæld 20 cl i glasset.

Forslag til frisk garnish (brug max 2): Æble, salvie, koriander, citron, appelsin

ROKU GIN & FENTIMANS ORIENTAL YUZU TONIC

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Roku gin op.

Tilsæt garnish posen med hibiscus blomst og sort peber . Rør rundt og fyld glasset op med isterninger.

Åbn flasken med tonic forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 2): Yuzu, kirsebærblomst, grøn te,citron, æble

Hvis du ønsker mere smag fra din garnish skal du lade den trække i et par minutter.’

SCHADE’S LONDON DRY GIN TRINITY

GIN INFO:

📷:@tranum.moelle destilleri

Schade’s London Dry gin Trinity bliver produceret af civilingeniør Ulrik Mose Schade, som producerer kvalitetsgin og akvavit i sit destilleri “Tranum Mølle Destilleri” i Brovst, i Nordjylland. Han bruger erfaringerne fra sit eget liv, lige fra mormors krydderihylde til en god dram under en påskefrokost, til at finde lige netop de smagsnuancer han synes fungerer bedst for hans produkter.Trinity er et bud på de mest klassiske og rene smagsnoter en gin bør have. Den er udelukkende lavet på “Den Hellige Treenighed” inden for ginnens verden: Koriander, kvanrod og selvfølgelig en masse enebær. Alkoholprocenten er desuden en anelse højere end de fleste andre gins, for at give ginnen en mere markant personlighed.

SMAGSNOTER:

Klassisk, frisk og skarp enebærsmag, hvor der i eftersmagen kan anes korianderen og kvanroden.

J. GASCO INDIAN TONIC

TONIC INFO:

J. Gasco er en italiensk producent af kvalitets- tonics og mixers. Firmaets historie går efter sigende helt tilbage til en ung italiensk immigrant, der under forbudstiden i USA fremtryller en række drikkevarer der kunne få de illegale, hjemmebrændte, alkoholiske moonshines til at glide nemmere ned.Firmaet hører i dag hjemme i smukke Piemonte i Italien, hvor deres Indian Tonic er en af hjørnestenene i deres række af drikkevarer. Den er lavet på kinin og indeholder ingen farvestoffer eller konserveringsmidler.

ROKU GIN

GIN INFO:

Roku gin er en japansk gin, der bliver produceret af det japanske firma Suntory, som specielt er kendt for deres whisky. Dette er deres bud på en kvalitetsgin med et asiatisk anstrøg, hvor der bl.a. er brugt botanicals som sakura blade, sencha- og gyokuro te, sansho peber og yuzufrugt. Der er derudover også brugt mere klassiske botanicals som f.eks. enebær, appelsinskal, citronskal, koriander og kanel.

SMAGSNOTER:

Blød og afrundet smag, med interessante noter fra specielt sansho peberet og citrusnoter fra yuzyfrugten.

FENTIMANS ORIENTAL YUZU TONIC

TONIC INFO:

I 1905 blev Thomas Fentiman, en jernarbejder fra Cleckheaton i England, kontaktet af en handelsmand med ønsket om et lån. Der blev lavet en aftale, og en opskrift på botanisk brygget ginger beer blev givet som sikkerhed. Lånet blev aldrig tilbagebetalt, så Thomas blev ejer af den unikke opskrift. Fentimans har eksisteret i mere end 100 år. Deres tonic er verdens første botanisk bryggede tonicvand og er lavet på en infusion af urter og citrongræsekstrakt.

SMAGSNOTER:

Let, livlig og citrusagtig. Oriental Yuzu Tonic er en forfriskende og opløftende mixer, infuseret med yuzu-ekstrakt og med diskrete noter af urter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.