Med den store popularitet af den ikoniske, italienske spiritus Campari, plus gin revolutionen der har fundet sted i løbet af de sidste år, ses Negroni på de fleste cocktailbarer i London og København. Bitter men sød, enkel men kompleks og stadig utroligt forfriskende – det er ikke underligt at denne historiske drik har oplevet en genoplivning.

Følg vores opskrift nedenfor for at lave den perfekte Negroni.

En kort historie om Negroni
Negroni er udviklet på baggrund af en anden drink, nemlig en Americano, en simpel blanding af Campari, vermouth og sodavand. Historien går på, at drikken blev opfundet i Firenze i 1919, da Greve Negroni bad om et skud gin i hans Americano i stedet for sodavand. Så den aromatiske Negroni blev født, og blev hurtigt taget til sig af italienerne som en førmiddagsdrik eller en gane-rensende drink til efter middagen.

Drikken er stort set ikke blevet ændret i det sidste århundrede siden den blev født. Det er nu et supermodigt valg i hipster-pubber og entusiastiske cocktailbarer, hvor der ofte ses hele Negroni-menuer, men den grundlæggende opskrift forbliver den samme – hvilket gør det til en nem cocktail at piske op derhjemme og et must for alle gin elskere!

Sådan laver du den perfekte Negroni
Start med de tre grundlæggende spiritus – Gin, Campari og Vermouth. Campari er simpel nok, men udover Camparien er der en hel verden af ​​gin og vermouth at vælge imellem. I forhold til sidstnævnte kan vi anbefale Punt e Mes eller sød Cinzano rosso (rød) vermouth, eller Cocchi vermouth di Torino.

Med hensyn til gin … vi ved, at listen er uendelig, men gå efter en ren, klassisk London dry eller navy styrke gin – noter botanicals og smag noter og gå til en for en stærk finish at tage på den kraftfulde Campari.

Og så er der garnish … appelsin er det klassiske valg. Nogle kan lide at lave et twist af appelsinskræl, mens andre vælger hele skiver for at give det ekstra citrus-boost. Vi synes at det klassiske appelsin-twist giver det perfekte hit af citrusolier uden at efterlade nogen yderligere langvarig bitterhed.

Metode:

Fyld et kort glas med is – hvis du virkelig ønsker at vise dig, så prøv at bruge en form til store runde isterninger – og hæld herefter de tre komponenter op i lag. Jeg kan godt lide at tilføje gin først, og derefter de to andre drikke i vilkårlig rækkefølge. Giv det et hurtigt spin ved hjælp af en tynd barske og top af med dit twist af appelsin.

Da forholdet er 1: 1: 1, kan du vælge at lave drinken så lille eller stor som du ønsker, men for en standard servering vil vi anbefale et 25 ml skud af hver spiritus.

Der er mange variationer af den oprindelige opskrift, nogle foretrækker mere gin, mindre Campari eller sødere vermouth, valget er dit, og det kan være anderledes for alle!

Categories: nyhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *