I denne måned har vi valgt at fokusere på to skønne gins fra den skotske producent Porter’s. Porter’s gin er nogle helt nye gins på det danske marked og vi har set frem til at vise dem frem. Vi har lagt en klassisk, lækker London Dry gin i kassen, men da vi så småt er på vej ind i de varmere måneder, har vi valgt at fejre det ved også at have en noget usædvanlig, tropisk variant af en Old Tom gin med. Begge dele er parret med tonics fra den engelske producent Fever Tree, som med sikkerhed vil få din G&T til at smage af både klassiske, friske nuancer, såvel som mere sydlandske noter.

DEN PERFEKTE GIN & TONIC

PORTER’S GIN & FEVER TREE PREMIUM INDIAN TONIC

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Porter’s gin op. Tilsæt posen med citron og pinkpeberkorn. Rør lidt rundt og fyld glasset godt op med isterninger. Åbn tonicen forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 2):citron, lakrids, appelsin,

PORTER’S TROPICAL OLD TOM GIN & FEVER TREE MEDITERRANEAN TONIC

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Porter’s Tropical Old Tom gin op. Tilsæt garnish posen med Ananas og tøret havtorn. Rør rundt og fyld glasset op med isterninger. Åbn flasken med tonic forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 2):Passionfrugt, Guava, Ananas,

Hvis du ønsker mere smag fra din garnish skal du lade den trække i et par minutter

Alle Garnish poser er produceret og pakket af frugtskiver.dk.

 

PORTER’S GIN

GIN INFO:

Porter’s gin er hjertebarnet af de tre venner Ben Iravani, Alex Lawrence og Josh Rennie. De er alle tre rutinerede bartendere, og Ben Iravani ejer desuden den populære cocktail-bar “Orchid” i Aberdeen, hvor de tre herrer fik deres første, spæde idéer omkring muligheden for at lave deres egen gin.

Porter’s gin har eksisteret som koncept siden 2009, men blev først lanceret i slutningen af 2015. Den bliver destilleret i Aberdeen, Skotland, og er lavet på noget så usædvanligt som citrusfrugten Fingercedrat (Buddha’s Hand på engelsk), udover mere traditionelle ingredienser som enebær, korianderfrø, lakrids, mandel, citronskræl, appelsinskal og kanel.

SMAGSNOTER:

Fremtrædende enebærsmag, understøttet af pink peber, kanel, anis og med allestedsnærværende citrus-noter.

 

FEVER TREE PREMIUM INDIAN TONIC

TONIC INFO:

Fever Tree blev grundlagt af Charles Rolls og Tim Warrillow. Charles havde stået i spidsen for Plymouth Gin og Tim havde en baggrund i markedsføring af luksus mad. Efter en tonic smagning, besluttede de sig for at analysere sammensætningen af mixers på markedet, og de opdagede at kvaliteten af mixers generelt var meget lav, da der ofte blev brugt billige aromatiske stoffer, konserveringsmidler og dårlige kunstige sødemidler i mixerne. Herefter startede en 15 måneders rejse, som kulminerede i produktionen af den første flaske Fever Tree Indian Tonic Water i 2005.

 

SMAGSNOTER:

Ren og forfriskende. Citrusolierne fra de mexicanske pomerans-appelsiner, kombineret med kinin fra Den Demokratiske Republik Congo, giver den let bitre smag der går utroligt god med stort set alle gins.

PORTER’S TROPICAL OLD TOM GIN

GIN INFO:

Dette er endnu en gin fra de tre herrer Ben Iravani, Alex Lawrence og Josh Rennie. Dette er en tropisk variant af den klassiske Old Tom gin, hvor der er tilføjet kold-destillerede ingredienser som passionsfrugt, guava og hvid the.  

 

SMAGSNOTER:

Klare tropiske frugtnoter. Honningagtige blomsternoter, enebær og en smule citrus som giver smagen yderligere dybde.

 

FEVER TREE MEDITERRANEAN TONIC

TONIC INFO:

Endnu en lækker tonic fra Fever Tree grundlæggerne Charles Rolls og Tim Warrillow. Dette er dog deres bud på en mere krydret tonic, som med sin lette bitterhed og krydrede noter giver nye nuancer til din G&T.

 

SMAGSNOTER:

Med halvt så meget af det bitre kinin som den populære Premium Indian Tonic Water giver Fever Tree Mediterranean den helt rigtige smag. Den er tilsat essentielle citrusolier og urter som citrontimian og rosmarin fra kysterne omkring middelhavet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.