TEMA FOR JANUAR: EN GOD START PÅ DET NYE ÅR

Et nyt år, en ny begyndelse og et par fantastiske Gin & Tonics. Januar er som regel en kold, grå og kedelig måned, hvor der ikke sker det store. Derfor har vi i denne måned fokuseret på at give dig en frisk start på det nye år, i form af et par lækre G&T’s… vi har denne gang fundet en dansk gin fra et lille destilleri i Kolding og en fransk gin fra det berømte vinområde Bordeaux. Begge gins har usædvanlige smagsnoter, men vi synes selv at de er virkeligt gode og giver et frisk bud på hvad en god gin børe være. Vi har naturligvis sørget for at parre dem med et par lækre tonics, som også i sig selv træder lidt uden for normen og som i følgeskab med de to gins giver et par anderledes, friske og virkeligt lækre G&T’s.

Vi håber du nyder denne måneds smagekasse, og husk at alt indhold af kassen kan findes på tilbud på hjemmesiden. Vi hører som sædvanligt meget gerne fra dig med både ris og ros, og hvis du kunne tænke dig at dele oplevelsen med dine venner på de sociale medier, så husk at bruge #wedogindk

DEN PERFEKTE GIN & TONIC

COPPERPOT HAVTORN GIN & LEDGER’S TONIC WATER LICORICE

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Copperpot op. Tilsæt posen med lakridsrod og lime. Rør lidt rundt og fyld glasset godt op med isterninger. Åbn tonicen forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 2): havtorn, appelsin, passionsfrugt.

SORGIN GIN & FEVER TREE MEDITERRANEAN TONIC

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Sorgin gin op. Tilsæt garnish posen med grapefrugt og enebær. Rør rundt og fyld glasset op med isterninger. Åbn tonicen forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 2): appelsin, rosmarin, vindruer. Hvis du ønsker mere smag fra din garnish skal du lade den trække i et par minutter.

Alle Garnish poser er produceret og pakket af The Dryfruit Company.

COPPERPOT HAVTORN GIN

GIN INFO:

Copperpot Havtorn Gin bliver produceret af det danske destilleri Trolden fra Kolding. Havtornen er håndplukket fra Rømø, og ginnen er lavet på deres fine kobberkedler – deraf navnet. Med brug af såkaldt ‘infusion box’ (en trådkurv inde i selve kobberkedlen) opfanges de fineste nuancer af duft og smag. Det giver en helt uforlignelig smagsoplevelse, som de ikke selv tøver med at placere blandt verdens bedste gin.

SMAGSNOTER:

Når du åbner en flaske Copperpot Havtorn Gin er den første note en fin floral sødme fra havtornen, som blander sig med klassisk dry gin dufte med en velbalanceret tørhed fra enebærrene. Smagen er frisk og behagelig og kroppen er fin og fyldig med noter af friske fyrrenåle og frisk citrus. Havtornen giver en floral sødme, som træder klart og tydeligt frem. Eftersmagen har lette krydrede noter af koriander og peber, men havtornen er stadig til stede og giver en sød og syrlig afslutning til ginnen.

LEDGER’S TONIC WATER LICORICE

TONIC INFO:

Ledger’s Tonic er opkaldt efter den legendariske opdagelsesrejsende CharlesLedger, der rejste til det dybeste Peru i 1862 på jagt efter kinin, en ingrediens der blev brugt af Inkaerne til at helbrede feber. Ledger’s er en alsidig tonicvand, der udover naturlig kinin fra peruviansk Cinchona Ledgeriana, også benytter det naturlige sødemiddel Stevia, som alternativ til sukker og kunstige sødemidler, hvilket giver Ledger’s Tonic et af de laveste kalorieindhold på markedet.

SMAGSNOTER:

Ledger’s har med den her tonic lavet en fantastisk god tonic til alle lakrids elskere, den har en lækker smag af frisk lakridsrod, som spiller perfekt sammen med tørheden i din gin. Den søde og let saltede tonic får det hele til at gå op i en højere enhed.

SORGIN GIN

GIN INFO:

Sorgin (det baskiske ord for heks) er den første spiritus, der sælges af de kendte vinmagere Sabine Jaren og François Lurton. De er kendte for at producere vin og ejer vinmarker i flere lande, herunder også familiens ejendom Château Bonnet i Entre-Deux-Mers i Bordeaux, Frankrig. Sorgin er tænkt som et naturligt bindeled i mellem vin og spiritus eftersom den er gæret og destilleret på Sauvignon Blanc-druen.

SMAGSNOTER:

Druedestillatet, som Sorgin er baseret på, infunderes med bl.a. enebær, grapefrugt og citron, hvilket giver en kompleks gin, der fremhæver smagen af enebær og Sauvignon Blanc, med underliggende nuancer af frugt og urter. Den lange, smukke og elegante eftersmag har hints af blomster i perfekt harmoni med enebærsmagen.

FEVER TREE MEDITERRANEAN TONIC

TONIC INFO:

Fever Tree blev grundlagt af Charles Rolls og Tim Warrillow. Charles havde stået i spidsen for Plymouth Gin og Tim havde en baggrund i markedsføring af luksus mad. Efter en tonic smagning, besluttede de sig for at analysere sammensætningen af mixers på markedet, og de opdagede at kvaliteten af mixers generelt var meget lav, da der ofte blev brugt billige aromatiske stoffer, konserveringsmidler og dårlige kunstige sødemidler i mixerne. Herefter startede en 15 måneders rejse, som kulminerede i produktionen af den første flaske Fever Tree Indian Tonic Water i 2005.

SMAGSNOTER:

Med halvt så meget af det bitre kinin som den populære Premium Indian Tonic Water giver Fever Tree Mediterranean den helt rigtige smag. Den er tilsat essentielle citrusolier og urter som citrontimian og rosmarin fra kysterne omkring middelhavet. Med sin lette bitterhed og krydrede noter giver denne tonic nye nuancer til din G&T.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.