Jeg elsker simpelthen lyden af ​​isen klinkende mod glasset og boblerne fra ​​tonic’en som indbyder dig til at drikke den efter en lang dag på arbejde.

Men der er så meget mere til en G&T end blot at være en forfriskende, sprittet og gransmagende sjus, der involverer et skud  Gordons, toppet med Schweppes tonic og måske et stykke citron.

Sådan laver du en perfekt Gin&Tonic hver gang:

Forberedelse er vigtigt. Du skal sørge for at du har alt ved hånden, så det er nemt og stressfrit at lave når trangen til en god G&T opstår. Her er hvad du har brug for…

 

  1. Stort rent highballglas eller copaglas… et stort rødvinsglas kan også gøre det!
  2. Masser af isterninger. Helst store og klare, men der skal nok i glasset til du ikke fortynder drinken for hurtigt
  3. En flaske af din favorit gin
  4. Din favorit tonic, som er nedkølet og frisk (her anbefaler vi 200 ml flasker som er nok til 1-2 G&T’er og altid har den optimale kulsyre i sig)
  5. Friske ingredienser til garnish. Husk du laver ikke salat, begræns dig derfor til 2-3 forskellige garnish pr drink
  6. Skarp kniv, skærebræt samt flaskeåbner
  7. Lang ske / barske

Metode

1. Start med garnish. Når du skærer garnish, så husk på at garnish bruges som smagsforstærker og ikke kun til pynt. Derfor er det vigtigt at sørge for det ser pænt ud og at man kan dufte ingredienserne der bruges som garnish.

Tip: Hvis du ikke ender med at bruge alt det garnish du har lavet, kan du med fordel gemme noget af det i køleskabet. Frugter som jordbær, hindbær og æbler har desværre en meget kort levetid, så dem skal du sørge for at bruge hurtigst muligt.

2. Tag en flaske af din favorit gin rundt om halsen, og hvis du har en hældetud/skænkeprop så kan du lave free pour som det hedder. Disse skænkepropper hælder med 1 cl/sek. Drej den derefter op og ned over glasset og tæl til fem. Dette giver dig ca 50 ml eller 5 cl gin i glasset. Hvis du ikke har prøvet det før, vil vi anbefale at prøve det af med vand før du går over til gin, vi vil helst ikke se gin går tabt 😉 Ellers kan du anskaffe dig en jigger eller et shot glas og hælde op så du får den ønskede mængde spiritus.

3. Fyld glasset til toppen med store isterninger og rør i nogle sekunder med den lange ske.

4. Åbn din kolde flaske tonic lige før du skal bruge den, så den er helt frisk, og hæld derefter halvdelen op i glasset, så du bruger ca. 100 ml tonic. Brug den lange ske igen for at røre hele drinken rundt. Smag til og vurdér om den mangler noget. Er den for stærk kan du vælge at røre mere rundt eller tilføje mere tonic.

5. Når du er tilfreds, tilføjer du Garnish på toppen og sørger for den virkelig indbyder til at blive drukket. Du har fortjent det 🙂 Skål!

 

Categories: nyhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.