TEMA FOR DECEMBER:

JUL I GINLAND

Så er det endeligt blevet december, årets hyggeligste måned! Julepynten ses overalt i gader og stræder, der hænger en tyk duft af kanel, appelsin og nelliker i luften, og vejret kalder på hyggeligt samvær inden døre. Der er småkager der skal bages, juledekorationer der skal laves og gaver der skal pakkes ind. Uanset om du er vild med julen og alt hvad den indebærer, eller du i virkeligheden bare har brug for et lille pusterum fra det hele med en god G&T ved hånden, så har vi i denne måned sammensat en smagekasse der vil hjælpe dig godt på vej. Vi har fundet to usædvanlige, men meget velsmagende gins frem til dig, som sammen med deres tilhørende tonics vil føre dig sikkert og roligt igennem den søde juletid.

IL MIO BUON NATALE

GIN INFO:

ll Mio Gin er en dansk gin, inspireret af producenten Renés mange rejser til Italien gennem årene.Denne Julegin er lavet med bl.a. appelsin, kanel, muskatnød og et højt indhold af Amarena Kirsebær, hvilket sikrer at man kommer i en rigtig sydlandsk julestemning 🙂

SMAGSNOTER:

Velbalanceret med intense krydrede toner, julekrydderier og et strejf sødme. Lang eftersmag og vedvarende smag af appelsin med et hint af kirsebær.

LEDGERS TONIC TANGERINE

TONIC INFO:

Ledger’s Tonic er opkaldt efter den legendariske opdagelsesrejsende Charles Ledger, der rejste til det dybeste Peru i 1862 på jagt efter kinin, en ingrediens der blev brugt af Inkaerne til at helbrede feber.

Ledger’s er en alsidig tonicvand, der udover naturlig kinin fra peruviansk Cinchona Ledgeriana, også benytter det naturlige sødemiddel Stevia, som alternativ til sukker og kunstige sødemidler, hvilket giver Ledger’s Tonic et af de laveste kalorieindhold på markedet.

SMAGSNOTER:

Infusionen af tangerine, som er en citrusfrugt tæt beslægtet med mandarin, giver denne tonic et friskt, let pust og en orangefyldt sødme. Perfekt med gin til en kold december aften, med en skål pebernødder ved hånden.

X GIN

GIN INFO:

X-GIN er en premium gin fra Belgien lavet på noget så usædvanligt som kakaobønner, chili og tørret banan. Den er inspireret af inkaerne og mayaernes brug af kakaobønnen, som dengang blev forvandlet til den hellige drik Xocoatl, en drik beregnet udelukkende for konger, dronninger og guder. Drikken skulle efter sigende give et langt liv, intelligens og masser af passion!

SMAGSNOTER:

Udover enebær er der en tydelig dyb duft af kakao. Kakao- 

og vaniljekorn dominerer smagen i starten og giver en rund, blød og dyb sødme. Den balanceres af en let styrke fra chilien, og en rund og fyldig krop. Lette strejf af syrlighed og floral sødme hjælper til at afrunde smagen.

1724 TONIC

TONIC INFO:

1724 er udarbejdet af producenten bag den verdensberømte spanske gin, “Gin Mare”. Navnet stammer fra den højde i de peruvianske andesbjerge, hvor Kininen i denne tonic stammer fra. Den bliver lavet på chinchona bark, som bliver håndplukket på den ældgamle Inka sti og som giver denne tonic sin karakteristiske smag.

SMAGSNOTER:

1724 tonicvand har en karakteristisk citrussødme fra appelsin, mens den

peruvianske kinin giver en afdæmpet og mild bitterhed.

DEN PERFEKTE GIN & TONIC

IL MIO BUON NATALE & LEDGERS TONIC TANGERINE

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Il Mio op.

Tilsæt posen med appelsin og nellike. Rør lidt rundt og fyld glasset godt op med isterninger. Åbn tonicen forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 3): appelsinskal, kanel, muskatnød, amarena kirsebær.

X GIN & 1724 TONIC

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl X gin op. Tilsæt garnish posen med kanel og

tranebær. Rør rundt og fyld glasset op med isterninger.

Åbn tonicen forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 3): Appelsin, Chokolade, kaffebønner, kanel,

hasselnød, lime, chilli.

Hvis du ønsker mere smag fra din garnish skal du lade den trække i et par minutter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.