Der findes flere forskellige gin typer på markedet. Der findes bla. London Dry, Distilled & Compound Gin. Men hvad er forskellen på de forskellige typer, og bliver alle London Dry gins lavet i London? Du bliver forhåbentligt klogere, når de mest almindelige typer bliver beskrevet nedenfor 😊

Genever

Genever er det hollandske ord for “enebær.” Man kan godt kalde Genever for gines forgænger, idet Genever er blevet produceret siden det 13. århundrede. Genever er en typisk mørk, botanisk rig, maltet kornbaseret spiritus, der kun må fremstilles i Holland eller Belgien. Det er en blanding af to eller flere destillater, først et whisky-lignende tredobbelt destillat lavet af majs, hvede og rug (såkaldt maltvin). Det andet destillat er et enebær-infuseret destillat. Du kan tænke på Genever som et ægteskab mellem whisky og gin, whiskyen med sin røgede smag og ginen med de lækre enebær noter.

Du kan finde en flaske Genever her: By the Dutch old Genever

London Dry / dry

På trods af sit navn behøver denne type gin ikke at blive produceret i London for at blive betragtet som en London Dry gin. En London Dry gin eller bare dry gin redistilleres i traditionelle pot-stills, og den er normalt let fyldig, aromatisk, tung på enebær og tør. Den anvendte ethanol alkohol skal være af høj kvalitet, men den karakteristiske faktor ved denne gin, er den måde den produceres på. Der må ikke bruges kunstige aromaer eller botanicals, og der må ikke tilføjes noget efter gendestillationsprocessen, bortset fra vand.

En klassik London Dry gin er denne fra Tanqeuray: Tanqeuray London Dry

Distilled / destilleret

Destilleret gin produceres på en meget lignende måde som London Dry gin, men den største forskel er, at aromaer kan tilsættes efter destillationerne, og disse aromaer kan være enten naturlige eller kunstige. Udover de naturlige eller kunstige aromaer kan det også tilsættes sødestoffer og andre godkendte tilsætningsstoffer, som kan gøre ginen sødere eller farvet.

Vil du prøve en virkelig lækker Distilled gin så tag et kig på Aviation Gin.

Compound

I denne type gin er der ingen gendestillation. Det fremstilles ved at tilføje aromaer og botanicals til en neutral alkoholbase, og de kan være enten naturlige eller kunstige. Compound gin ses ofte som gin af ringere kvalitet sammenlignet med London Dry og destilleret gin.

Vil du prøve en rigtig god kvalitets Compound gin, så tag et kig på denne sloe gin: Ableforth’s Bathtub sloe gin

Vil du læse mere om sloe gin, så tjek dette indlæg: Sloe gin?

Fun fact

Vidste du i øvrigt, at efter gældende EU-regler, skal gin aftappes ved min. 37,5% ABV i EU? De er dog en kende strengere i USA, her skal aftapningen ske ved min. 40% ABV😊


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.