Tilbage i april måned besøgte jeg Volsted Distillery. Her havde jeg fornøjelsen af at møde ejeren Thorbjørn Ravn Kaagaard og hans kone, Ditte. Destilleriet ligger i et meget idyllisk og naturskønt område tæt ved Støvring og Aalborg i Nordjylland. Thorbjørn havde puslet med ideen om et destilleri i et par år, og i januar 2018 blev destilleriet en realitet.

Nu bygger man ikke et destilleri fra dag til dag, der ligger utroligt meget arbejde bag. Der skal indhentes et hav af tilladelser, bygningerne skal være konstrueret korrekt og brandsluknings udstyr være i orden. Osv. Hvis I tænker, at det er svært med tilladelserne, så tænk på hvor udfordrende det er at finde den korrekte opskrift til sin gin. Det kræver tålmodighed og grundighed, at starte et destilleri fra bunden af, og heldigvis besidder Thorbjørn dette. Da Thorbjørn er uddannet civilingeniør og er nordjyde, spillede begge dele ind, da destillationsapparatet skulle købes og bygges. Han ønskede ikke at købe et færdigt apparat, men ville i stedet selv designe og opbygge det. Han fik lavet en tegning over apparatet og var nu klar til indkøb af delene. Delene kan købes billigere end et komplet apparat, så her kom nordjyden til sin ret – hvad er sparet er tjent!

For ”nørderne” er der tale om opbygning af et komplet vakuum destillationsapparat til destillering ved lave temperaturer til brug for smagsammenligning med konventionelle potdestillering og “vapour infusion” teknikker. Volsted har altså mulighed for at producere gin og vodka på flere forskellige måder. Der produceres i små batches ”small batch” af ca. 100 liter pr. gang. Der bruges vand fra egen boring under ”Storbjerg”, som er en kalkbakke der blev dannet under istiden. Som base til ginen bruges en kvalitets hvedealkohol fra Tyskland. Hveden kommer altid fra de samme marker, hvilket gør alkoholen dyrere, men giver en bedre kvalitet og smag. De øvrige ingredienser der bruges i produktionen, kommer fra forskellige steder i verdenen, men de er altid af den bedste kvalitet.

Efter en spændende rundvisning med masser af snak om gin, sociale medier osv., blev det tid til en smagsprøve. Vi smagte bla. på den første test af den nye Red Kite gin – en rød lækker sag af en sommergin.

Vil du have fantastisk gin til en skarp pris, så er det bestemt værd at kigge efter Volsteds produkter 😊

Volsteds produktportefølje

Den består på nuværende tidspunkt af 5 produkter – fire forskellige gin og en vodka. Læg i øvrigt mærke til navnene på Volsted’s produkter……

Jackdaw gin – En klassisk gin med en lækker balanceret smag af enebær, citrus og peber noter.

Goldcrest gin – En dejlig og velbalanceret citruspræget gin. Der bruges bla. citron verbana i denne gin.

Albatross gin – En navy strength gin med en kraftig og lækker smag af enebær og grannåle.

Red Kite gin – Det nyeste skud på stammen. Ginen kom på markedet i juli måned. Her er tale om en dejlig og behagelig sommergin med noter af hyldeblomst og jordbær.

Buzzard vodka – Klassisk vodka lavet på kartoffelalkohol.

Du kan læse meget mere om Volsteds produkter her:

Volsted Jackdaw gin

Volsted Goldcrest gin

Volsted Albatross gin

Volsted Red Kite gin

…… fandt du sammenhængen? Ellers får du svaret her: produkterne er opkaldt efter forskellige fuglearter 😉

Skrevet af @Ginlarsen(ginlarsen.dk) 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.