TEMA FOR AUGUST:

DANSK SOMMER V.02

Vi er officielt inde i midten af den danske sommer, på trods af svingende varmegrader og adskillige regnvejrsdage. Det slår os dog på ingen måde ud! Tværtimod, er vi evige optimister, og vi regner fuldt og fast på at vi stadigvæk har mange, dejlige sommerdage til gode, med masser af dejlige Gin & Tonics inden for nærmeste rækkevidde. 

Derfor har vi i denne måned igen valgt to ægte sommergins, en fra Danmark og en fra Skotland, som vi har valgt at parre med en dansk og engelsk tonic. Begge gins er sommerlige, men har deres helt egen karakter og personlighed.   

DEN PERFEKTE GIN & TONIC

HENDRICKS MIDSUMMER SOLSTICE GIN & LAMB & WATT ORIGINAL TONIC

 

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Midsummer Solstice gin op.

Tilsæt posen med citron & pink pepper. Rør lidt rundt og fyld glasset godt op med isterninger. Åbn tonicen forsigtigt og hæld 20 cl i glasset.

Forslag til frisk garnish (brug max 2): citrontimian, rosenblade, citronmelisse

VOLSTED RED KITE GIN & OH DEER ØKO TONIC

Find dit favorit glas frem og hæld 5 cl Red Kite gin op. Tilsæt garnish posen med Jordbær & citron. Rør rundt og fyld glasset op med isterninger. Åbn flasken med tonic forsigtigt og hæld 20 cl i glasset. Forslag til frisk garnish (brug max 2): Friske jordbær, hyldeblomst, citron

Hvis du ønsker mere smag fra din garnish skal du lade den trække i et par minutter.

HENDRICKS MIDSUMMER SOLSTICE GIN

GIN INFO:

📷:@ginmops

Midsummer Solstice er en ny, limited edition udgave fra den store, skotske spiritusproducent William Grant & Sons. Ginnen er produceret med sommer for øjet, ud fra sloganet “Lets celebrate the Summer”. Den er infunderet med et hemmeligt udvalgt af florale essenser, som alle bidrager til at give ginnen et smukt udtryk af midsommer, hvor man nærmest kan smage blomsterne der står og svajer i sommersolen.

Hendrick’s bliver produceret på destilleriet Girvan distillery i Skotland, under Master Distiller Lesley Gracie, som opfandt og lancerede den originale Hendrick’s Super Premium gin tilbage i 1999. Ud over enebær, er det karakteristiske ved Hendrick’s at den bliver infunderet med den bulgarske rose Rosa Damascena og nøje udvalgte kvalitetsagurker. Disse ingredienser bruges også i Midsummer Solstice, og skaber bunden for sommerudgaven af Hendrick’s gin. 

SMAGSNOTER:

Klar smag af enebær, som hurtigt føres over i en dyb blomsterkarakter. Smagen af frodig flora smelter lige stå stille, og afsluttes med Hendrick’s signatur: sprød agurk og et strejf af rose.

LAMB & WATT ORIGINAL TONIC

TONIC INFO:

📷:@gin_loving_ginger

Lamb & Watt er en britisk producent af mixere. De har seks forskellige tonics i deres sortiment, samt en håndfuld af andre typer af mixere, og vi har i denne måned valgt deres klassiske “original” tonic. Deres produkter bliver lavet på engelsk kildevand, naturlig kinabark og uden kunstige tilsætningsstoffer. Det mest specielle ved deres produkter er dog, at der ikke bliver brugt sukker til at søde mixerne, men derimod økologisk, blå agave syrup.

SMAGSNOTER:

Hverken for tør eller for sød, denne tonic ligger i et behageligt midterleje. Den naturlige kinin betyder desuden at tonicen ikke bliver for bitter, men er derimod så afbalanceret, at den kan parres med de fleste gins, hvor man ønsker at lade ginsmagen udfolde sig.

VOLSTED RED KITE GIN

GIN INFO:

📷:@morregin

Red Kite (rød glente) stammer fra samme destilleri som tidligere har givet os Jackdaw, Goldcrest og Albatross gins. Volsted Destilleri, der ligger naturskønt i Lindenborg Ådal tæt ved Støvring og Aalborg i Nordjylland, ejes og drives af civilingeniør Thorbjørn Ravn Kaagaard. Her fremstilles gin og spiritus af høj kvalitet med udgangspunkt i de bedst mulige råvarer og god tid til forarbejdning, destillering og lagring.

Red Kite er en rigtig sommergin, med toner af hyldeblomst og jordbær. Den er destilleret på enebær og hyldeblomst, og er herefter infunderet med jordbærsirup.

SMAGSNOTER:

Frisk og sød, med klare frugtnoter fra hyldeblomsten og jordbærrene. En rigtig sommergin!.

OH DEER ØKOLOGISK TONIC

TONIC INFO:

📷:@gin_larsendk

Oh Deer er grundlagt af Mikkel, Martin og Anders med det mål at skabe en serie af tonics, der tager udgangspunkt i Danmark og den danske natur. Kronhjorten repræsenterer den danske natur i ensom majestæt. Uforanderlig og klippefast imens verden omkring farer forbi. Mikkel og Martin bor desuden lige ved Dyrehaven nord for København. Her har de observeret og ladet sig fascinere af kronhjorten på utallige fælles løbe- og gåture i den fantastiske park.

SMAGSNOTER:

Oh Deer er økologisk dansk tonic, inspireret af de klassiske, gode, engelske tonicvand. Den er hverken for sød eller for tør, helt som en klassisk tonic skal være, så ginsmagen for alvor kan komme til sin ret. Den afdæmpede balance i mellem tørhed og sødme gør den til en god kompagnon til de fleste gins, både klassiske og mere new school.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.