8 gins du bør være pinlig over ikke at have smagt

Gin har de senere år vundet stærkt ind på drinksområdet, hvilket har budt på en lang række forskellige udgaver. Det er næppe nogen hemmelighed, at nogle af dem er bedre end andre. Men hvis du er begejstret for gin, så er her otte ginudgaver, som du bare ikke skal snyde dig selv for at smage. Ja, det er næsten pinligt, hvis du ikke har smagt dem.

Gin Mare

Spanske Gin Mare bliver i flere kredse anset for at være en af – hvis ikke den bedste gin på markedet i dag. Og det selvom Gin Mare først så dagens lys i 2008. Gin Mare indeholder flere af de krydderier, som man forbinder med middelhavskøkkenet i form af basilikum, oliven, rosmarin og timian, der sammen med mandarinskal, kardemomme, appelsinskal, koriander, citronskal og enebær giver din spanske gin en helt særpræget og unik smag. Fortællingen om Gin Mare-brandet bliver ikke dårligere af, at den produceres i et nedlagt kapel udenfor Barcelona.

 

Geranium

Dansk spiritus har siden årtusindskiftet været stærkt på vej frem. Det gælder også gin. Henrik Hammer satte i 2009 gang i Geranium Gin, der er opkaldt efter den plante, der giver ginnen dens særpræg, nemlig storkenæb, hvis videnskabelige navn er geranium. Produktionen foregår dog i England.
Geraniummen giver sammen med de andre krydderier Geranium Gin en helt speciel smag. Dens tørhed gør, at den er et rigtigt godt bud på ginnen til din gin og tonic.

 

 

Citadelle

 

Du vil næppe forbinde Citadelle med dets hjemsted. Citadelle produceres nemlig i hjertet af Cognac. Men det franske område kan altså også levere en stærk gin! Alexander Gabriel har her skabt en af de mere komplekse gin, der er at finde. Det komplekse i den skyldes, at den indeholder hele 19 forskellige krydderier. Citadelle har grundet tre destilleringer dog en blødhed, der gør, at den er velegnet til både gin og tonic og martinier.

 

 

 

Monkey 47

 

Monkey 47 er en gin for sig selv. Både smagen og historien bag denne gin er ret så unik. Det fulde navn er noget så særpræget som Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin. Historien bag Monkey 47 har sin rod i perioden efter Anden Verdenskrig, hvor en RAF-pilot flyttede til Berlin i forbindelse med genopbygningen af Berlin Zoo. Under opbygningen blev han gode venner med Max, en af den zoologiske haves små aber. Efter genopbygningen flyttede soldaten, Montgomery Collins, til Schwarzwald, hvor han fortsatte med sin hobby – gin. Det oprindelige navn var Max the Monkey – Schwarzwald Dry Gin, men navnet blev siden ændret til Monkey 47 i forbindelse med, at The Black Forrest Distillers overtag af ginnen i 2008.
De 47 stammer fra antallet af krydderier i ginnen. Det giver et væld af smagsoplevelser, når du drikker ginnen, der har en citrus- og blomsteragtig smag. Det vil derfor være anbefalelsesværdigt at nyde en Monkey 47 sammen med noget, der ikke får dens smag til at drukne – så lad være med at bruge den til en gin hass!

 

Caorunn Gin

 

Skotland er ikke kun whisky. Det er Carounn Gin et fremragende bevis på – også selvom den produceres på et whiskydestilleri. Den skotske gin giver dig også en noget anderledes oplevelse, end dem du ellers vil støde på. Foruden de faste gin-krydderier indeholder Carounn Gin fem krydderier – herunder noget så anderledes som lyng og mælkebøtter. Resultatet er en frisk og tør gin, der besidder en god balance. Alt i alt er Carounn Gin et anderledes og unikt indspark.

 

 

Tanqeuray No. 10

 

Som i fodboldens verden er nummer 10 også noget specielt, når det kommer til gin. Blandt de mange premium gin der i dag er på markedet, er Tanqeuray No. 10 en af de helt gamle med næsten 20 år på bagen. Det er bestemt også en gin, som du ikke må snyde dig selv for at smage.
Krydderisammensætningen i denne klassiker giver dig en anderledes smagsoplevelse, end dem du hyppigt støder på med gin. Citrusfrugterne giver sammen med hvide grapefrugter, lime, appelsin og en anelse kamilleblomster dig en frisk og knap så tør smag, som du normalt kender det fra gin. Dens friske smag gør den populær hos passionerede gindrikkere, men det gør den også til et rigtigt godt bud på en premium gin, som du bør begynde med, hvis du har lyst til at bevæge dig ind i ginnens verden.

 

Malfy Gin

Italienske Malfy Gin kommer i dag i flere smagsvarianter, men ”originalen” er en klassisk gin i ordets bedste forstand. Malfy Gin er ikke proppet med forskellige krydderier, men er nærmest old school i sin sammensætning med blot seks forskellige krydderier, herunder enebær. Den har derfor den klassiske tørre granlignende smag, som man kender det fra gin. Netop den markante enebærsmag skyldes, at Malfy Gin destilleres i rustfrie vakuumdestillerier, der er med til at bevare og fremhæve den friske aroma og smag fra enebærrene.

 

Elg Gin No. 0

 

Geranium Gin er ikke eneste danske bud på en god gin. Elg Gin er også et fremragende bud – og den produceres endda stadig i Danmark, nærmere betegnet Fredensborg. Bag Elg Gin står Henrik Elsner, der med Elg Gin har skabt noget af en minimalistisk gin. Elg Gin indeholder nemlig kun tre ingredienser i form af enebær, koriander og gulerødder. De tre ingredienser destilleres enkeltvist, hvilket fremhæver de enkelte ingrediensernes smag og duft bedst muligt. Det skaber en klassisk og gin, der er velegnet til de fleste drikke.

 

 

Opsummering – vælg kvalitet!

Verden af gin er efterhånden stor og vokser nærmest dagligt med flere nye bud på premium gin og nye varianter af eksisterende. Kendetegnet ved dem er, at der kommer mere og mere fokus på at skabe en stærk smagsoplevelse, der viser sig ved høj kvalitet og et nøje udvalg af råvarer. Det giver dig en række gin, som både er allroundere, men også flere varianter der passer unikt til helt konkrete drinks. Gør dig selv den tjeneste, at du dropper den billigste flaske fra supermarkedet og i stedet vælger en, hvor kvalitet er kendetegnet. Du bliver ikke skuffet!

Categories: nyhed

4 Comments

Lars Nellemann · 27/03/2019 at 07:46

I skriver om Elg no 1,men viser et billede af Elg no 0🤔

    Morten Sørensen · 27/03/2019 at 14:13

    Hej Lars,
    Det var en stavefejl! Det beklager vi 🙂 Det er nu rettet

Anett · 27/06/2019 at 12:34

Vi har smakt de fleste, og har på hyllen Gin Mare, Monkey 47, Caorunn, Tanqueray no. 10. Den vi lurer mest på om vi bør kjøpe er nok Elg gin – er du enig? (-:

    Morten Sørensen · 27/06/2019 at 12:37

    Jeg er meget enig! Jeg synes at Elg gin virkelig viser hvad Dansk Klassisk og enkel gin skal være! Alle deres varianter fungere rigtigt godt! PErsonlig er jeg vild med nr 0 og nr 2 (cask strergh)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.